Полунощ в Париж (Испания, 2011)

Двама млади американци, които са заедно от ученическите си години и смятат да се оженят през есента, отиват за няколко дни в Париж, където бащата на годеницата на Гил има бизнес среща.

Докато Инес и майка й се радват на случайна среща с друга двойка и заедно откриват туристическите съкровища на града и луксозните му магазини, Гил попива мистериозното вълшебство на местата, където любимите му автори някога са живели в “безкраен празник”. Той чувства, че в Париж ще намери вдъхновението, което ще му помогне да използва успеха си като холивудски сценарист и добие смелост да пише романи.

Но по пътя си Гил се натъква на неочакван завой и в края на пътешествието си открива какво наистина иска от живота. В своята нова романтична комедия Уди Алън изразява любовта си към града, който счита за най-красив в света – след Ню Йорк, разбира се.

“Ясно е, че съм пристрастен към Ню Йорк, защото съм роден и съм израснал там, но ако не живеех в Ню Йорк, щях да живея в Париж”, казва Алън. “Някой друг може да дойде и да заснеме Париж по съвсем различен начин. Аз искам да го


Премиера в България: 11.11.2011
Световна премиера: 11.05.2011
DVD Премиера: 23.04.2012
DVD Продажба: 23.04.2012
Жанр: Комедия, Романтичен, Фентъзи
САЩ, Испания / 2011 / 90 минути
Възрастова група: B – Без ограничения в показа
Звук: Dolby Digital
Сценарист: Уди Алън
Режисьор: Уди Алън
В ролите: Леа Сейду, Оуен Уилсън, Марион Котияр, Ейдриън Броуди, Рейчъл Макадамс, Майкъл Шийн, Кати Бейтс, Карла Бруни-Саркози, Гад Елмалех, Кърт Фулър, Мими Кенеди, Алисън Пил
Продуцент: Стивън Тененбаум, Лети Аронсън

Recent Posts

Recent Comments

    Archives

    Categories

    Meta

    Be First to Comment

    Leave a Reply